Natuurlijk massief eikenhout

Een massief houten keuken geeft een warme en stoere uitstraling. Omdat smaken verschillen hebben wij een aantal bewerkingen en afwerkingen ontwikkeld die ook weer te combineren zijn. Zo zijn er vele mogelijkheden denkbaar en kan jij jouw keuken zo vormgeven dat het bij jouw stijl past.

Gezandstraald eikenhout:

Het zandstralen van eikenhout gebeurd in een gesloten cabine waar met hoge druk zandkorrels tegen het eikenhout worden geblazen. Het zachtere hout wordt tussen de jaarringen weggeblazen en hierdoor krijgt het hout een mooie ruige structuur. De 'tekening' in het hout wordt beter zichtbaar waardoor de fronten in deze stijl nog meer gaan spreken.

Gestoomd eikenhout:

Gestoomd eikenhout is eikenhout dat met hete waterstoom wordt behandeld. Het hout krijgt een warme, bruinrode tint die door en door in het hout zit. Door het stomen van eikenhout wordt het hout stabieler en duurzamer. Fronten van gestoomd eikenhout worden steeds populairder en geeft een nog warmere uitstraling aan jouw keuken.

Matte lak

De meest voorkomende afwerking die wij toepassen is matte blanke lak. De lak die wij gebruiken voel je niet en zie je niet maar is wel degelijk een hele duurzame afwerking. Door de 2 componenten zijn de fronten kras vast maar ziet het er onbehandeld uit, dit geeft naar ons idee de meest natuurlijke uitstraling aan de keuken.

Mat zwart

De zwarte 2 componenten olie die wij gebruiken is een duurzame hoge kwaliteit afwerking die slijtvast is. In combinatie met gestraald eikenhout is het een echte blikvanger. De zwarte afwerking is mat en ziet er strak en stijlvol uit. De olie is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en veilig voor mens en dier. Een zwarte keuken is modern en ook tijdloos.