Over Houtcuisine

Het idee

Als meubelmakers maakte wij al jaren mooie handgemaakte keukens. We merkten dat bij veel van onze klanten een op maat gemaakte keuken helaas niet binnen het budget paste. Zo is het idee ontstaan om de basis elementen van IKEA te combineren met ons handwerk. Zo konden we voor een kleiner budget een toch die keuken van massief hout maken.

Houtcuisine is in 2011 opgericht door meubelmakers met liefde voor het ambacht en hout. Door onze jarenlange ervaring in het produceren en monteren van keukens kunnen wij een gedegen advies geven over wat wel en niet mogelijk is met massief houten keukens.

HoutCuisine maakt houten keukendeuren, ladefrontjes en diverse afwerkpanelen die aansluiten op de Metod-keukenkasten van Ikea. Alles precies passend, in de gewenste kleur uitgevoerd en eenvoudig zelf te monteren. Zo is een betaalbare keuken in jouw eigen stijl dichterbij dan je denkt. 

Waarom hout en Houtcuisine?

Hout is een prachtig, natuurlijk en duurzaam materiaal. Een ambachtelijk houten keuken is dan ook een echte blikvanger in huis.

Het werken met hout vraagt om kennis en vakmanschap. Bij HoutCuisine werken daarom ervaren en gediplomeerde meubelmakers die met respect en oog voor detail alles op maat met de hand maken. Het eventuele kromtrekken van massief hout hebben wij opgelost door alle fronten te voorzien van een stalen strip die in het front wordt verwerkt. Zo zijn de fronten super stabiel en trekken zie niet meer krom. Een bijkomend voordeel van deze methode is dat de stalen strips niet zichtbaar zijn in het eindproduct. 

Advies

Omdat iedere keuken anders is komen wij graag bij jou thuis langs om onze collectie te laten zien en mee te denken over jouw specifieke wensen. Neem contact op om een afspraak in te plannen op een moment die jou het beste uitkomt, wij staan graag voor je klaar. Ook zijn we per mail of telefonisch bereikbaar voor al jouw vragen.